Door: Dominique op 1 - 06 - 2017 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 limoen
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 cm verse gember
  • 100 g ongezoute cashewnoten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 500 g snijbonen
  • 200 g wortels
  • 1 rode paprika
  • 5 lente uitjes
  • 250 g mie
  • 2 knoflook teentjes
Eventueel erbij
  • Sate saus
  • Sate stokjes
  • Gebakken uitjes
  • Kroepoek
  • 20 g verse munt
 
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept komt uit de Lidl maar ik heb het veranderd.

Hak de knoflook teentjes fijn en rasp de gember fijn.

Maak een sausje klaar:
Meng de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en het sap van een limoen.

Verhit een lepel olie en bak de cashewnoten lichtbruin.
Strooi met kerrie poeder en zet ze in een kom.

Snijd de snijbonen in blokjes of reepjes.
Snijd de wortels en de paprika in dunne sliertjes.

Snijd de lente uitjes in ringetjes.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze af.

Kook de snijdbonen en de wortels in ruim water met zout, 6 minuten.
Giet ze af.

Verhit een lepel olie en bak samen de paprika, de knoflook en de lente uitjes.

Voeg nu de groenten, de saus en de cashewnoten toe en bak nog 10 minuten.

Strooi wat gehakte verse munt erover en serveer bijvoorbeeld met sate stokjes, satesaus, gebakken uitjes en kroepoek.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties