Door: Dominique op 18 - 12 - 2016 in de categorie Cakes, Nagerechten
Ingredienten
Voor de cake rol
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 1 flesje rode colorant
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
Voor de vulling en topping
  • 250 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 200 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
  • 1 vanille stokje
  • 1 eierdooier
Keuken: Bereidingstijd: 10-15 min. Portie(s): 6 personen

Maak de Red velvet cake klaar.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Spits de eieren.
Klop met een mixer, de eierdooiers met de suiker, tot een luchtig, licht geel beslag, 5 minuten ongeveer.
Voeg, beetje bij beetje, de bloem toe en mix tot een mooi beslag.
Voeg de vanille suiker, de cacao poeder en de rode colorant toe en mix tot heb beslag een mooie egale kleur krijgt.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig in het beslag.
Stort het beslag op een, bekleed met bakpapier, ovenplaat.
Bak de cake, 10-15 minuten in de oven.
Draai de cake om, doe de bakpapier af en snijd de cake in 6 vakjes.
Maak een theedoek vochtig en rol de cake erin en laat hem afkoelen.

Maak de vulling/topping klaar.
Neem het vanille merg uit het vanille stokje door het stokje in de lengte te snijden en met een mes, het vanille merg eruit te schrappen.

Klop de slagroom samen met 2 lepels suiker stijf.
Voeg de mascarpone, de suiker, het eierdooier en het vanille merg en klop nog een paar minuten tot een luchtig beslag.

Maak de mini buches  klaar.

Rol voorzichtig de cake open.
Smeer met een spatel, de mascarpone vulling op een stukje (1 van de 6 gesneden vakjes) cake.
Rol het stukje cake.
Smeer nu met een spatel de mascarpone om de cake heen.
Maak met vork streepje op de topping en eventueel versier de mini buche met eetbare glitters of sterretjes.
Doe dat met de andere 5 stukjes cake.

Zet de mini buches, 2 uur minimum, in de koelkast.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties