Door: Dominique op 26 - 12 - 2016 in de categorie Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 100 g diepvries doperwten
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 lente uitje
  • 2 gelatine blaadjes
  • 4 eetlepels bouillon (1/2 bouillon blokjes + 4 eetlepels gekookt water)
  • Eventueel 1 stukje spaanse peper
  • 5 Tuc koekjes (zoute koekjes)
  • 50 g bacon
  • 30 g roomboter
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 12 stuks personen

Speciaal voor Kerstmis heb ik dit recept verzonnen.
Ideaal als amuse, Hartige panna cotta kunnen ook als verrine in een glaasje worden geserveerd.
Dit zijn lekker pittig en zacht en de kruim erbij is heerlijk!

Snijd de bacon in mini blokjes.
Snijd de lente uitje fijn.

Verwarm 1 lepel boter in een pannetje.
Bak het lente uitje en voeg de doperwten  toe.

Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water.

In een keuken machine, mix de doperwten , de slagroom, eventueel de spaanse peper, de kerrie poeder, peper en zout tot een crème.
Zeef de doperwten crème.

Doe de blaadjes gelatine uit het koud water en meng het met de warme bouillon.

Meng de crème met de bouillon.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bak de bacon in een lepel boter.
Hak de Tuc koekjes samen met de bacon, met boter erbij tot kruim.

Zet een theelepel kruim op de bodem van de vormpjes (Hier mini muffins).
Druk de kruim plat met de rug van de lepeltje.
Giet de panna cotta erop en strijk hem plat.
Strooi wat kruim erop.

Laat in de koelkast, minimaal 3 uur opstijven.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties