- 2 kipfilets
- 1 bouillon blokje
- 1 gesneden witte brood
- 2 avocado
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 bos uitje
- peper en zout
- 2 eetlepels mayonaise
Speciaal voor Kerst!
Chic mini sandwich met avocado en kip.
Zet 1 liter water in een pan.
Voeg het bouillon blokje toe.
Voeg de kipfilets en kook ze 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in hele dunne plakjes.
Pureer de avocado samen met de crème fraîche en de bos uitje, met een stafmixer of in een keukenmachine, tot een romige luchtige crème.
Breng goed op smaak met flink peper en wat zout.
Snijd sterretjes uit de brood met een ijzer uitstekvorm.
Je hebt er 3 nodig per hapjes.
Smeer wat mayonaise op het eerst sterretjes.
Breng op smaak met peper.
Leg een stukje kip op de mayonaise en leg de volgende sterretje erop.
Smeer het sterretje met de avocado crème.
Leg de 3e sterretje erop.
Zet een kleine toefje van het avocado mengsel in de middel en prik met een cocktail prikker.