- 150 g bloem
- 1 snufje zout
- 1/2 theelepel origano
- 1 theelepel water
- 1 ei
- 4 cirkels geknipt in 1 vel bakpapier
- 4 mini springvormen
- 100 g bacon plakjes
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- 50 g feta of geitenkaas
- 1 theelepel origano
- 3 eieren
- 80 ml Griekse yoghurt
- Peper
- 3 lente uitjes
Zet de zomer in je bord met dit frisse, heerlijk recept.
Serveer als voorafje of met sla voor een lichte maaltijd.
Zet de boter uit de koelkast, 10 minuten van tevoren en snijd hem in blokjes.
Kneed de bloem met de boter en 1 snufje zout.
Voeg er het ei, het water en de origano toe en kneed tot een mooi, soepel deeg.
Verpak het deeg in folie en zet het in de koelkast.
Snijd de bacon plakjes in klein stukjes.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Scheur de feta in stukjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de basilicum grof.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Klop de eieren samen met de kaas, de lente uitjes, de bacon, de yoghurt en de origano en breng op smaak met peper.
Bekleed de bodems van de mini springvormen met bakpapier (cirkels).
Doe het deeg uit de koelkast, verdeel het in 4 bolletjes.
Rol ze uit in 4 rondjes.
Het deeg is breekbaar maar het is normaal.
Verdeel de rondjes in de 4 springvormen en druk goed erop, ook aan de zijkanten.
Verdeel het ei mengsel op de bodem van de taartjes.
Verdeel de halve tomaatjes en de feta bovenop.
Zet de taartjes op een oven plaat, en bak ze, 30 minuten op 180 graden.
Strooi wat basilicum erop en serveer ze meteen.