- 1 pate brisee
- 4 peren
- 6 eetlepels Agavesiroop
- 1 theelepel vanille suiker
Wat zien die mini Tatin taartjes schattig uit! Een feestelijk nagerecht voor Pasen!
ik heb Agavesiroop gebruikt in plaats van gewone suiker voor een gezonder versie!
Schil de peren en snijd ze in reepjes.
Maak het deeg klaar en laat hem, 30 minuten rusten.
Meng het deeg met 2 eetlepels Agavesiroop en kneed het goed tot de siroop goed in het deeg is opgenomen. Laat 10 minuten rusten.
Verwarm in een koekenpan 4 eetlepels agavesiroop met vanille suiker en bak erin, de peren reepjes, 4 minuten.
Snijd uit een bakpapier vel, een paar cirkels (2 per persoon).
Doe een paar peren reepjes in de middel van elke cirkel.
Rol het deeg uit tot een dun deeg.
Het is nu een mooi deeg om figuurtjes uit te steken
(hier bloemetjes).
Leg het bloemetje op de peren reepjes.
Druk een beetje de zijkant aan.
Zet de taartjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Serveer de mini Tatin taartjes met ijs of/ met slagroom.