- 90 g bloem
- 40 g fijne suiker
- 20 g amandeelmeel
- 30 ml lauwe water
- 1 snufje zout
- 1 eierdooier
- 50 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 130 g fijne suiker
- 30 ml water
- 20 g ongezouten roomboter
- 3 grote appels
Ideaal voor een high tea, een feestje of voor een verjaardag, kleine taartjes.
Tarte Tatin, is een omgekeerde taart, die werd, in 1889, per ongeluk, door de Franse zussen Tatin.
Pel de appels, snijd ze in vier partjes en snijd de partjes in plakjes.
Maak de karamel – appel vulling klaar:
Zet de suiker met het water in een pan, en al roerend, laten koken, tot de siroop licht bruin worden.
Voeg de boter toe en kook nog 3 minuten.
Voeg de appel partjes toe en roer alles door elkaar.
Bak de appel partjes 10 minuten in de karamel, zet het vuur uit en laat hem afkoelen.
Maak het deeg klaar:
Kneed met je handen, de bloem, de boter, het amandelmeel, het water, het eierdooier, de suiker, en het snufje zout tot een mooi deeg.
Met een beetje bloem zorg dat het niet meer plakt in je handen.
Laat het rusten, 10 minuten.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Verdeel de appel plakjes, in de silicone muffin vormen, tot een half centimeter van de rand.
Rol het deeg uit, ongeveer 4 mm, steek rondjes met een glaasje uit het deeg.
Maak een kleine gaatje in elke rondje.
Leeg de deegrondjes op de appel plakjes.
Bak de mini tartes Tatin, in de oven, 20 minuten, op 200 graden.
Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Wanneer ze goed afgekoeld zijn, Keer ze heel voorzichtig om op een plank en dan verdeel ze op gebak bordjes of in een grote schaal.
Leg op de mini tartes een toefje crème fraiche (zonder suiker!).