Door: Dominique op 27 - 11 - 2018 in de categorie Nagerechten, Toetjes en gebak
Ingredienten
Voor de meringues:
  • 4 eiwitten
  • 2 druppels citroensap
  • 50 g fijne suiker
  • 50g nougatine (fijne gehakte hazelnoten)
Voor de bankketroom:
  • 1/2 pake mix voor bankketroom
  • 200 ml koude water
Voor de mokka boter crème :
  • 75 g roomboter
  • 100 ml koffie
  • 100 ml bankketroom
Voor de slagroom:
  • 200 ml slagroom
  • Druppels citroensap
  • 3 eetlepels fijne suiker
Voor de garnering :
  • Slagroom
  • Een reep pure chocolade
  • 100 g nougatine
Nog nodig:
  • 3 vellen Bakpapier
  • 2 platte stapels
  • 2 spuitenzaken
 
Keuken: Bereidingstijd: 120 min. Portie(s): 4 personen

Het is een makkelijk recept.
Door de banketroom wordt de mokka boter crème luchtig.
Het is lekker, prachtig en is het perfect nagerecht voor kertsmis. 

Met een keuken papier smeer 2 kommen met een paar druppels citroensap om ze te ontvetten en zet ze in de koelkast.
Verwarm de oven op 150 graden voor.
Doe de boter uit de koelkast.
Zet een kopje koffie klaar.

Neem een kom uit de koelkast.
Splits de eieren in de kom.
Klop de eieren 3 minuten stijf.
Voeg de suiker toe en klop tot het glanst en pieken onstaan.
Meng heel voorzichtig de hazelnoten aan het eiwit.

Zet 2 vellen keukenpapier op 2 roosters.
Vul een spuitzak zonder mondje met het eiwit en maak 8 cirkels (verdeeld op de 2 roosters).

Zet de oven nu op 130 graden.
Bak de meringues in de oven, 1 uur en 45 minuten.
(ze moet makkelijk los komen en droog zijn aan de onderkant).

Doe de oven uit, zet de oven deur op een kiertje en laat ze afkoelen en goed drogen.

Maak de banketroom klaar:
Meng het water met de banketroom poeder en klop tot het een mooi banketroom wordt.

Maak de boter crème klaar:
Klop de boter met de banketroom.
Voeg langzaam de koffie toe en klop tot een mooi boter crème.
Zet hem in de koelkast tot gebruik.

Maak de slagroom klaar:
Neem de andere kom uit de koelkast.
Klop de slagroom stijf met 3 eetlepels fijne suiker.

Nu gaan we de gebakjes af maken:
Zet een vel bakpapier op de aanrecht.
Neem een meringue en smeer wat boter crème bovenop.
Zet een tweede meringue erop.
Doe de meringues in je hand en met de andere hand smeer de zijkant met boter crème.
Doe wat boter crème op de bovenste meringue.

Zet de meringue terug op het bakpapier.
Nu neem in een hand een beetje hazelnoten en plak/druk ze aan de zijkant van het gebakje.
Draai het vel papier een kwart, neem wat nootjes en plak ze erop.
Doe dat tot alles is bedekt en druk een beetje voor een perfect ronde vorm.
Strooi wat nootjes bovenop.

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit boven het gebakje.
Rasp wat pure chocolade erop.

Met 2 platte spatels, til het gebakje voorzichtig op en zet het op een bord.

Doe nog 3 keer.
Zet de gebakjes in de koelkast, 2 uur.
(de boter moet hard worden).

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties