- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 bosje verse peterselie
- 500 g tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel suiker
- 1 bouillon blokje naar keuze
- 1/2 Spaanse peper
- 375 ml droge witte wijn
- 4 kg mosselen, schoongeborsteld en baarden verwijderd
- 1 prei
- knapperig brood of frieten voor het serveren
Snijd de uien fijn.
Snijd de wortel, in reepjes, met een kaasschaaf.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Snijd de prei en de Spaanse peper in ringetjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Maak de mosselen schoon en gooi de slechte weg (als ze open zijn, na 15 minuten in koud water, tik op de mosselen, als ze niet dicht gaan door de schok, leven ze dan niet meer).
Verwarm de olijfolie in een grote pan.
Bak de uien, paprika, knoflook, prei, peterselie en Spaanse peper samen.
Voeg de tomaten blokjes, de wijn, de suiker, de bouillon blokjes toe en zet een deksel op de pan.
Laat 10 minuten koken.
Breng op smaak met peper en wat zout.
Voeg er de mosselen toe en kook ze 15 minuten tot ze allemaal open zijn (vaak omscheppen tijdens die 15 minuten).
Serveer de mosselen met het kookvocht, strooi wat peterselie erover.
Serveer met stokbrood en/of frieten erbij.