- 4 mozzarella bollen
- 4 eetlepels verse peterselie
- 4 eetlepels verse basilicum
- 100 g gerookte eendenborstfilets
- 4 eetlepels walnoten
- 2 eieren
- 1 bord paneermeel
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprika poeder
- peper en zout
- olie om te frituren
In het origineel recept, is ruccola gebruikt, ik heb peterselie en basilicum gebruikt.
Ik denk dat het lekkerder is met ruccola.
Snijd de gerookte eendenborst in stukjes.
Hak de noten.
Hak de peterselie en de basilicum of de ruccola.
Klop de eieren met peper en zout tot een omelet.
Meng de paneermeel met de Italiaanse kruiden en de paprika poeder.
Meng de noten met de eendenborst stukjes, de peterselie en de basilicum (of de ruccola).
Snijd de bovenkant van de mozzarella bol.
Met een lepeltje, hol de mozzarella bol uit.
Vul de mozzarella met het eendenborst mengsel en zet het hoedje erop.
Leg de mozzarella in het ei en met een lepel bedekt de bol overal met ei,
Bedek nu de mozzarella met paneermeel, dan nog een keer in het ei en tenslotte nog een keer in de paneermeel.
Doe dat met alle 4 bollen.
Verwarm de olie in een koekenpan, en bak de mozzarella bollen, goud bruin, beide kanten.
Zet de mozzarella op een bakpapier en serveer direct.
Lekker met sla.