- 1 kipfilet per persoon
- 100 g serrano ham of bacon
- 1 teentje knoflook
- 100 g roomboter
- 3 el verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie
- 5 el verse broodkruim of paneermeel
- 5 el bloem
- 2 eieren
- cayenne poeder naar smaak
- 1/2 bakje champignons
Hak de knoflook en de peterselie fijn en roer ze door de boter.
Snijd de kipfilets open (als enveloppen)
Hak de champignons fijn.
Bak de Ham in een koekenpan zonder vet en snijd hem in reepjes.
Vul de kipfilets met de kruidenboter, de ham en de champignons. Vouw de kipfilets goed dicht.
Hak de brood sneden om broodkruim te maken.
Doe de eieren, de bloem en de broodkruim, elk in een diep bord. Haal de kipfilets door de bloem, de eieren en de broodkruim. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. op middelhoog vuur, beide kanten.
Giet wat olie in een ovenschaal, leg de kipfilets erin en bak in de oven 20 minuten op 180 graden.