- 1 kg verse spinazie
- 1 ui
- 2 knoflook teentjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- Peper en zout
- 50 g walnoten
- 12 eieren
- 8 champignons
- 4 sjalotten
- Peper en zout
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 1/4 liter melk
- Snufje nootmuskaat
- 100 g geraspte kaas
- Olijfolie
Soms heb je zin in comfort food…
Ik dacht aan 3 recepten dat ik in mijn hoofd had.
De eerste en de tweede komen uit mijn tijd in een horeca school in Frankrijk, 40 jaar geleden.
Oeufs chimay.
Œufs Chimay zijn eieren gevuld met een Duxelle ( sjalot en champignons) gegratineerd met een sauce mornay erop ( bechamelsaus met kaas)
Œufs Florentine.
Gekookte eieren met verse spinazie.
De derde komt uit Nederland, waar ik sinds 1993 woon.
Gewokte verse spinazie.
Simpele recept uit de wok met knoflook, gember en ui.
Ik heb alledrie recepten samengevoegd.
Het was veel werk maar het was de moeite waard!
Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
Hak de spinazie grof.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Bak erin de ui en de knoflook.
Breng op smaak met gemberpoeder, peper en zout.
Wok de spinazie erin tot het slinkt.
Vergiet en verdeel in een ovenschaal.
Verdeel de walnoten erop.
Kook de eieren, in ruim water, 9 minuten.
Zet ze in koud water.
Pel ze, halveer ze .
Verdeel de eiwitten ( halve eieren) op de spinazie in de ovenschaal.
Prak de eierdooiers met een vork in een kom.
Maak de duxelle door de sjalotten samen met de champignons te hakken.
Breng ze op smaak met wat peper en zout.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de wok.
Bak erin de Duxelle.
Meng de Duxelle met de eierdooiers.
Maak de bechamelsaus klaar:
Laat de roomboter smelten in een pannetje.
Voeg de bloem toe en meng goed samen.
Bak ze 2 minuten samen.
Voeg, al roerend, beetje bij beetje, de melk tot een mooie maar nog een dikke saus.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de bechamelsaus met het Duxelle – eierdooiers mengsel.
Vul de eieren met 2 eetlepels Chimay saus.
Strooi wat geraspte kaas erop.
Zet nog in de oven , op 200 graden , 15 minuten.
Je kan het zo eten of met gekookte aardappelen.