- 2 eieren per persoon
- 100 g slagerham
- 4 tomaten
- 4 lente uitjes
- 1 potje Grieske yoghurt
- 1 lepel olie
- peper en zout
- sneden brood of stokbrood om te serveren
Dit gezond gerechtje mag voor het Paasontbijt of Paasbrunch niet ontbreken! Het is snel en makkelijk en heel lekker maar ook heel gezond. Je kan die eierpotjes ook met zalm, courgette of met champignons maken.
Kook water met een waterkoker.
Verwarm de oven op 180 °C voor.
Vet de schaaltjes (oven schaaltjes of ramequins) in met een kwast met een lepel olie.
Snijd de ham in reepjes, de tomaten in blokjes en de lente uitjes in ringetjes.
Meng de yoghurt met peper en zout.
Breek een ei per potje.
Schep een lepel yoghurt bovenop
Verdeel een lepel van de vulling bovenop (ham+lente uitjes of tomaten+ lente uitjes).
Strooi wat peper en zout.
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze met water tot het water tot de helft van de kleinere schaaltjes komt.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de eitjes 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe zacht of hardgekookt je de eitjes wilt hebben.
Serveer de “œufs cocotte” met repen geroosterd brood zodat je lekker kunt dippen.