Door: Dominique op 14 - 05 - 2024 in de categorie Voorgerechten, Warme Saus, Warme voorgerechten
Ingredienten
  • 4 verse eieren
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 2 sneetjes sandwichbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bouquet garni (kruidenbosje)
  • 500 ml rode wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepels witte azijn
  • Water
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Oeufs Meurette” is een klassiek Frans gerecht waarbij gepocheerde eieren worden geserveerd in een saus op basis van rode wijn, spek en ui.

– Bak de spekreepjes 5 minuten in een braadpan en zet ze apart.

– In dezelfde pan, lichtjes de gesnipperde ui goudbruin bakken. Bestrooi met bloem, meng en giet de wijn en suiker erbij.

Voeg de gepelde en geplette knoflook en het bouquet garni toe.

Laat 40 minuten sudderen op laag vuur.

Pureer de saus glad.

Net voor het serveren:

– Verwarm op laag vuur de wijnsaus op.

– verwarm de spekjes en zet ze apart op een keukenpapier.

– Snijd de stokbrood in dunne plakjes en bak 3 plakjes per persoon in een koekenpan met roomboter, beide kanten goudbruin.
Zet ze apart op een bakpapier.

– Breng 1 liter water aan de kook.

– Verdeel de saus in vier glaasjes of bordjes of kommetjes.

– Strooi de spekjes erop.

– Voeg de azijn toe.
Met een lepel roer tot het water gaat draaien en pocheer de eieren één voor één. Zorg dat het water blijft drijven. Als indicatie, de eiwitten is wit, niet meer doorzichtig.
Doe ze eruit met een schuimspaan en leg ze op de wijnsaus.

Doe de glaasjes op 4 borden, strooi wat peper uit de molen bovenop en serveer met de plakjes brood.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties