- 8 lasagne vellen
- 12 coquilles (St Jacobschelpen vruchten) ,uit de diepvries afdeling
- 8 verse salie blaadjes
- 100 g verse spinazie
- 20 g walnoten
- 50g roomboter
- 3 eetlepels truffelolie
- 1 eetlepel roomboter
- 8 grote champignons
- 4 knoflook teentjes
- Peper en zout
- 1 eetlepel olie (voor in de pasta, het maakt niet uit welk soort)
- 1 ster uitstek vormpje (voor koekjes)
Een heerlijk, zelf verzonnen voorgerecht, voor kerstmis.
Het ziet er als een gerecht uit een 3 sterren restaurant maar is heel makkelijk en snel klaar. Een plaatje en zo lekker!
Kook in een pan, 2 liters water met wat zout en 1 theelepel olie.
Kook erin een vel lasagna, 3 minuten om het iets zachter te maken.
Doe het vel op een plank en snijd 3 sterren eruit met een ster uitstek vormpje. (Voor koekjes)
Doe dat met 8 vellen.
Zet de pasta sterretjes apart op een bord maar laat het water op het vuur.
Snijd de knoflook teentjes in plakjes.
Snijd de salie in chiffonade (heel dunne reepjes).
Snijd de spinazie in chiffonade (gebruik alleen de blaadjes).
Snijd de champignons in plakjes.
Hak met een mes, de walnoten, grof.
Verwarm in een koekenpan 50 g roomboter met 2 eetlepels truffelolie.
Bak erin de champignons, de knoflook, de nootjes en salie, 3 minuten. (Pas op dat de knoflook niet brand! .
Voeg nu de spinazie toe, bak tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
Kook nu de pasta-sterretjes in het water tot ze zacht zijn, 4 minuten ongeveer.
Giet ze af.
Neem 4 borden en zet 2 sterretjes per bord erop.
In een koekenpan, verwarm 1 eetlepel boter en 1 eetlepel truffelolie.
Bak erin de coquille, 1 minuten beiden kanten.
Halveer ze ( horizontaal).
Nu moet je snel werken en meteen het voorgerecht serveren.
Op elke bord:
Doe een lepeltje van het spinazie mengsel op elke pasta sterretje.
Plaats 1 plakje coquille erop.
Dan een pasta sterretje.
Dan een lepel spinazie.
Dan een plak coquille.
Als laatste:
Plaats een sterretje, een lepeltje spinazie en een plakje coquille.
Besprenkel een beetje boter uit het spinazie mengsel.