Door: Dominique op 8 - 04 - 2016 in de categorie Deeg, Koekjes
Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 2 grote eetlepels crème fraiche
  • 1 theelepel roomboter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 theelepel orange bloesem water
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1/2 liter olie
  • poeder suiker
Keuken: Bereidingstijd: 2 min. Portie(s): 8 personen

Oreillettes komen uit het zuiden van Frankrijk.
Gemaakt van een mooi, soepel deeg, zijn de oreillettes dunne rechthoekige stukjes van deeg die in warme olie, in lekkere, heel luchtig kussentjes (gefrituurde beignets die binnen leeg zijn) veranderen.
Het is zo gemaakt en zo klaar als je bezoek verwacht!
Dit recept heb ik van mijn moeder Ginette gekregen.

 

Meng de bloem met de vanille suiker, de zout en de bakpoeder.
Voeg het ei, crème fraiche, orange bloesem water, vanille, citroenrasp en de gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak een bal van het deeg en zet het in de koelkast, 2 uur minimum.

12965992_1235712963124030_262579527_nis het deeg klaar voor gebruik.
Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit met een deegroller.
Als het deeg heel dun is, snijd er rechthoeken uit (4 x 3 cm ongeveer).

 

 

 

 

 

 

12939426_1235713049790688_254078390_nVerwarm de olie maar niet te warm.
De olie is warm genoeg wanner je doet een klein stukje deeg erin en het komt omhoog.
Bak de oreillettes (het gaat heel snel!).
Als ze omhoog komen, tik ze met een vork en ze gaan meteen heel veel opzetten en zelf omkeren.
Doe ze uit de olie en laat ze goed uitlekken op een keukenpapier vel.

 

 

 

Bestrooi wat poeder suiker op de oreillettes en ze zijn klaar!

12959432_1235733806455279_624792271_o

12952921_1235733893121937_541705216_o

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties