- 4 kalfschenkels
- 2 eetlepels bloem
- 1 blik tomaatblokjes
- 1 runder bouillonblokje
- 250 ml water
- 2 grote uien
- 2 winter wortels
- 2 knoflookteentjes
- Kleine fles witte wijn
- 2 bleekselderij
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
- 1 citroen
- 40 g verse platte peterselie
- 1 teentje knoflook
Ossobucco komt uit Milaan in Italië.
Het is een heerlijke stoof van kalfschenkels in een wijn en groenten saus.
De final touch is de citroen frisse Gremolata erop.
De beenmerg binnen de bot geeft een romige smaak wanneer je mengt hem met de saus tijdens het eten.
Heerlijk met verse pasta erbij.
Ultime comfort food!
Die prachtige malse kalfschenkels heb ik in voor een leuke aangename prijs in Chaam gekocht, bij het bedrijf, ‘T loopt in de soep.
Pel en snipper de ui.
Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in blokjes.
Schil de bleekselderij en snijd in smalle boogjes.
Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier en wentel deze daarna door de bloem.
Verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een braadpan en schroei de kalfsschenkels aan beide kanten dicht.
Leg ze na het bakken op een bord en bestrooi met zout en peper.
Bak in de olie, de ui, knoflook, wortels en bleekselderij zachtjes, 2 minuten.
Voeg dan de wijn, tomaten blokjes, bouillonblokje, water, tijm, laurierblaadjes toe.
Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
Leg nu de kalfsschenkels in de saus en laat het vlees op een laag vuurtje gaar stoven, gedurende 2,5 uur.
Meng de maizena met 2 eetlepels koud water Schep de kalfsschenkels uit de pan op een bord.
Verwijder de laurierblaadjes en de tijm uit de saus en roer het maizena mengsel door de saus.
Breng daarna de saus op smaak met peper.
Voor de Gremolata:
Rasp de citroen.
Hak samen de citroenrasp, de peterselie en de knoflook.
Verdeel de pasta op 4 borden, dan de schenkels.
Verdeel de groentesaus erop en strooi de Gremolata bovenop.