- 1 kg aardappels
- 600 g boerenkool
- 2 rookworsten (a 250 g)
- 25 g boter of margarine
- peper en zout
- 1 bakje spekjes
- 1 pot zilver uitjes
Als Française, vind ik stamppot heel lekker, boerenkool als favoriet!
Zet de gesneden boerenkool op in een grote pan met 1 liter water en 1 el zout. Laat de boerenkool 10 minuten slinken.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Leg ze na 10 minuten in de pan met de boerenkool.
Leg na nogmaals 15 minuten de rookworsten in een pan met water.
Bak de spekjes op een laag vuur uit in 10 tot 15 minuten.
Haal de rookworsten uit de pan en leg de rookworsten op een snijplank.
Snijd de rookworst in stukken.
Giet de boerenkool af.
Stamp de boerenkool/aardappels fijn tot stamppot. Voeg de uitgelekte spekjes toe aan de boerenkool.
Roer de stamppot goed door. Voeg peper (en zout) naar smaak toe.
Roer nogmaals door. Verdeel de rookworst over de boerenkool en dien op.
Serveer met zilver uitjes en jus met uitjes.