- 750 g courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 el bloem
- 1 el olie
- 1 tl bakpoeder
- peper en zout
- 6 eieren
Lekker hartig bijgerecht, het lijkt een beetje op een quiche.
Ook koud erg lekker.
Bereiding
De oven voorverwarmen op 180 °C.
De courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen.
In een kom eieren, bloem, bakpoeder, geperste knoflook, luchtig kloppen.
De olie erdoor kloppen.
De courgettes door het beslag mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm scheppen en op het rooster in de midden van de oven zetten.
cake ca. 45 min. bakken tot het buitenkant lichtbruin is, maar de cake vanbinnen niet helemaal droog is.
Het vorm uit de oven nemen en de cake 5 min. laten afkoelen.
Een mes langs de zijkant van de cake halen en een snijplank op vorm leggen.
Voorzichtig samen keren, zodat de cake zonder te breken uit het vorm glijdt.
Eet smakelijk!