- 350 g spaghetti (volkoren)
- 600 g broccoli (in roosjes gesneden)
- 1 teentje knoflook
- 75 g walnoten
- 75 g geraspte kaas
- 20 g verse basilicum
- 2 groentebouillon blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g Cherry tomaatjes
- peper en zout
Healthy food recept.
Vegetarisch recept uit de Jumbo magazine. Met volkoren pasta is het recept glutenvrij en gezonder.
Snijd de broccoli in roosjes en kook in ruim water met de groentebouillon blokjes, 5 minuten.
Giet de broccoli af.
Pureer in een keukenmachine de broccoli samen met de knoflook, de basilicum, de kaas en de olijfolie, tot een smeuïge pesto.
Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Halveer de tomaatjes.
Kook de spaghetti in ruim water met zout en een theelepel olie.
Giet de pasta af.
Schep de pasta op 4 borden en verdeel de pesto en de tomaatjes erop.
Lekker met gebraden kip.