- 200 g pasta naar keuze
- 1 bak Cherry tomaatjes
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 teentjes
- 2 uien
- 300 g speklapjes
- 1 flesje kookroom
- peper en zout
- verse peterselie
- 1 bak kastanje champignons
- olijfolie
- Verse geraspte kaas
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Snijd de uien en de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de champignons plakjes, de paprika en de courgette in blokjes.
Bak de spekreepjes samen met de ui en in een grote koekenpan langzaam lichtbruin.
Voeg de champignons, de courgette, de paprika, de peterselie en de knoflook toe en bak ze 4-5 minuten mee.
Schep de Cherry tomaten bij het champignonmengsel en bak ze 2 minuten mee.
Giet de kookroom en laat nog 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de warme pasta door het champignonmengsel.
Verdeel de geraspte kaas over de warme pasta.