- 300gr pasta naar keuze
- 150gr garnalen
- 1 ui
- fijngehakte peterselie
- 1 bekertje crème fraîche of kookroom
- klein beetje saffraan
- 2 speklapjes
- peper en zout
- 1 zakje haricots verts of sperziebonen
- margarine
mijn camera was kapot dus had ik een foto met mijn telefoon genomen, minder mooi natuurlijk maar wel heel lekker!
Saffraan is het duurste kruid ter wereld en wordt daarom ook wel het rode goud genoemd.
Kook in een pan met ruim water en zout, de sperziebonen beet gaar.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
Laat de pasta en de sperziebonen uitlekken.
Verwarm in de tussentijd de margarine in een koekenpan en fruit de ui samen met saffraan en peterselie.
Snijd de speklapjes in reepjes en bak ze mee tot ze knapperig zijn.
Voeg er de garnalen toe en bak ze 2 tot 3 minuten mee.
Voeg de crème fraîche en de sperziebonen toe en laat de saus 10 minuten zacht inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta in borden.
De saus erover schenken en ter decoratie nog wat peterselie over het gerecht strooien.