- 400 g pasta naar keuze
- 200 g fijne sperziebonen
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 1/2 ui
- 200 g speklapjes zonder zwoerd
- olijfolie
- 1 komkommer
- 1 stuk jong belegen kaas
- 100 ml yoghurt
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 3 lente-uitjes
- 3 eetlepels verse mint blaadjes
- 3 eetlepels verse peterselie
- 3 eetlepels verse basilicum
- 3 eetlepels Balsamico azijn bianco (wit)
- peper en zout
Een maaltijd salade van pasta, zomer groenten met een frisse, kruidige yoghurt dressing.
Kook de pasta in een pan, met ruim kokend water met zout en 1 lepel olijfolie, 20 minuten.
Giet het water af onder de kraan met koud water.
Leg de pasta in de koelkast.
Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
Giet ze af onder de kraan met koud water.
Pel en snijd de komkommer in blokjes.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Verwarm een koekenpan en bak de speklapjes zonder vet.
Breng ze op smaak met peper en zout en snijd ze in reepjes.
Maak de dressing klaar.
Hak de peterselie samen met de basilicum en de mint.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Meng de yoghurt met de kruiden, de mosterd, de azijn en de lente-uitjes en breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta met de sperziebonen, de paprika, de ui, de tomaten, de komkommer, de kaas en de speklapjes reepjes.
Giet de dressing over de pasta en meng alles goed samen.
Zet de pasta salade in de koelkast, 1 uur.