- 250 g penne of andere pasta
- 1 stronk broccoli
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 250 ml melk
- 80 g bloem
- 80 g roomboter
- 1 potje crème fraîche
- peper en zout
- 100 g geraspte kaas
Een heerlijk ovenschotel met pasta, kip en broccoli in een romige bechamel saus.
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout, 15 minuten.
Giet ze af.
Kook de broccoli roosjes in ruim water met zout, 15 minuten.
Giet ze goed af en knijp tussen je vingers het vocht af.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Maak de bechamel saus klaar:
Laat de boter smelten.
Voeg de bloem toe, roer ze door elkaar en laat de bloem op laag vuur garen.
Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.
Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de pasta samen met de broccoli roosjes en de bechamel saus.
Scherp de pasta in een ovenschaal.
Verdeel de geraspte kaas erop.
Bak de gratin in de oven op 200 graden, 25 minuten.