- 1/2 pecannoten
- 135 ml volle yoghurt (of Griekse yoghurt_
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 165 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder, ongeveer 5,5 gram
- 1 eetlepel rhum
- 1 zakje vanille suiker
- 1 theelepel kaneel
- 80 ml olie
Verwarm de oven voor op 175 graden en pak een cakevorm. (ik gebruikte een ronde cakevorm)
Vet de vorm in met wat boter, knip een stukje bakpapier uit zodat je de bodem kan bedekken en vet dat bakpapier ook even in.
In een grote kom meng je de yoghurt, de suiker en de eieren tot een mooi romig mengsel.
Voeg hier de bloem, de bakpoeder en de rum.
Voeg als laatste de olie, de vanille suiker, de kaneel en de pecannoten toe en vermeng tot een mooie gladde cakemix.
Giet de mix in de vorm en zet de vorm in het midden van de oven.
Bak tot de cake mooi goudbruin en gaar is. In mijn geval duurde dit een minuut of 40.
Om te testen of je cake gaar is steek je een sateprikker in de cake.
Komt die er schoon uit? Dan is de cake gaar.
Als de cake gaar is haal je de vorm uit de oven en laat je hem 15 minuten afkoelen.