- 4 kipfilets
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 Spaanse peper zonder pitten
- 1 stukje verse gember
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels sojasaus Kikkoman
- 4 eetlepels ketjap saus
- 2 eetlepels Oisin saus
- Peper, geen zout
- Eventueel 1 bakje gebakken uitjes
Hak samen de knoflook, Spaanse peper, gember en het sjalot, heel fijn.
Rasp de helft van citroen en pers de helft uit.
Meng alle ingrediënten samen in een grote kom.
Snijd de kipfilets in even groot blokken.
Roer ze in de marinade.
Dek de kom af met folie en zet de kip in marinade een hele nacht in de koelkast.
De volgende dag, rijg de kipfilet blokken op spiesjes.
Grill de spiesjes op de bbq.
Lekker met gebakken uitjes erop.