- 500 g bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- 2 g zout
- 12,5 cl water
- 200 g suiker
- 200 g boter
Petits beurre zijn Franse boter droge koekjes.
Lekker voor bij de koffie of bij de thee!
Laat de boter smelten in een pan met het water, suiker en zout.
Wanneer het boter gesmolten is, zet het vuur uit en laat het 20 minuten afkoelen.
Meng de bloem met bakpoeder en het boter mengsel en kneed met je hand tot een soepel deeg.
Zet een folie erop en zet het deeg 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180-200 graden voor.
Strooi wat bloem over een werkvlak en rol het koekjesdeeg met een deegrol tot 2 tot 3 mm dikte.
Snijd het deeg in rechthoeken en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Ter garnering prik je met een vork in de koekjes en eventueel, strooi je er goed wat grove kristalsuiker over.
(er bestaan ook op internet speciaal “petits beurre” stempels.
Bak de koekjes in de oven, 12 minuten (de zijkanten moeten goudbruin zijn).