- 1 groene kool
- 400 g half om half gehakt
- 1 ui
- knoflook
- peterselie
- bieslook
- peper en zout
- 1 pakje (tomatenpuree)
- 2 eieren
- 1 bakje spekjes
- naaigaren
2 petits choux farcis per pers.
Dit recept maak ik heel vaak, het is simpel en heel lekker.
Snijd de mooiste blaadjes uit de kool. 2 X 2 per persoon. Blancheer ze in warme water met zout 3 min. snijd de dikke nerf eraf.
Hak in een keuken machine, ui, knoflook en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 1/4 van dit mengsel voor de saus apart.
Hak in keuken machine de rest van dit mengsel met de spekjes, het gehakt en de eieren mee.
Zet 2 lange naaigaren in de vorm van een kruis op de aanrecht. Leg er 2 blaadjes kool op. Leg er 2 heel grote lepels vulling op. Vouw de kool pakketjes dicht met behulp van de naaigaren.
Leg in een cocotte (of 2 als de pan te klein is) de pakketjes.
Maak in een kom de saus met peper en zout, de rest van de kruiden, 1 pakje frito en 4 pakjes frito gevuld met water.
Schenk de saus op de kool, doe de deksel op de pan en laat koken, zachtjes, 45 min.
Lekker met rijst!
TIP:
Zorg dat de pakketjes met saus bedekt zijn!
De Choux serveren zonder naaigaren (gewoon met een schaar knippen) !