Door: Dominique op 11 - 11 - 2021 in de categorie Bonbons en truffels
Ingredienten
Voor 16 bonbons
  • Handjevol ongezouten pistachenoten
  • 2 grote eetlepels mascarpone
  • 8 petits beurre koekjes of Maria koekjes
  • 2 eetlepels Sinaasappel bloesemwater (Marokkaanse winkel)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 200 g Cappuccino chocolade
  • 16 chocolade koffie bonen
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 16 personen

Zelf verzonnen recept van bonbons met pistachenoten.

Hak de koekjes in een keukenmachine.
Bewaar 2 eetlepels voor de decoratie van de bonbons.

Voeg de bloesemwater, de honing en de mascarpone toe en meng ze goed tot een deeg.

Maak kleine balletjes tussen jouw fingers en zet ze in een schaal, bekleed met bakpapier.
Zet de bonbons in de vriezer.

Laten de chocolade smelten op bain marie.
Zet een grote pan op het vuur met een 1/4 water.
Zet erin een glazen of ijzer schaal erop.
Wanneer het water kookt, zet het vuur heel zacht.
Breek de chocolade in stukjes en laat het smelten, roer het af en toe.

Doe de bonbons uit de vriezer.
Neem 2 theelepels in jou handen .
Laat een balletje in de chocolade vallen, draai het tot de bonbons goed bekleed is met chocolade.
Zet de bonbon op een bakpapier, strooi wat pistachenoten erop en druk een chocolade koffie boon bovenop.
Laat ze in de koelkast hard worden.
Later zet ze in een afgesloten doos , in de koelkast.

Bewaren 1 week in de koelkast, 3 maanden in de vriezer.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties