- 1 bak Chipolata worstjes
- 1 bak plakjes Chorizo worst
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 4 lente uitjes
- 1 fles kookroom (light)
- 2 aardappelen per persoon (ongeveer 700 g)
- 1 bakje spekjes
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 2 eetlepels verse tijm en rozemarijn
- peper en zout
Zelf verzonnen aardappelschotel met verse worst, chorizo worst en groenten.
Snijd de aardappelen in plakjes, kook ze, 10 minuten in ruim water met zout.
Snijd de olijven in plakjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de rozemarijn samen met de tijm.
Snijd de peper en de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de ui in blokjes, de courgette, de chorizo plakken en de worstjes in blokjes.
Bak in een wok de ui samen met de peper, de tijm en de rozemarijn.
Voeg de aardappelen, de spekjes, de courgette, de lente uitjes, de worstjes, de Chorizo toe en bak mee.
Voeg nu de tomaatjes en de olijven toe en bak nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het in een ovenschaal.
Het is nu al lekker en je kunt het zo eten…
Meng de kookroom met peper en zout en klop het een paar seconden.
Verdeel het mengsel op de aardappelen.
(ik had er een ei bij gedaan maar achteraf was het beter dat ik het niet had gedaan).
Verdeel de kaas boven de aardappelen.
Zet de schaal in de oven en bak, op 180 graden, 20-30 minuten.