- 2 preien
- 1 bladerdeeg rol of 8 diepvries bladerdeeg vierkant vellen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 uien
- 2 eetlepels verse tijm
- 1 grote theelepel pittige Dijon mosterd
- 3 teentjes knoflook
- 1 pak Feta kaas
- Handjevol walnoten (Lidl)
- 2 eetlepels margarine
- 4 speklappen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels paneermeel
- 200 g kastanje champignons
- 50 g geraspte kaas
- Peper en zout
Zelf verzonnen recept.
Heerlijke platte taart met een kruidige kerrie vulling.
Snel klaar en heerlijk.
Serveer de platte taart met sla…
2 woorden:
Comfort food!
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Snipper de uien.
Was en snijd de preien in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de speklappen in reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Laat het deeg ontdooien.
Zet een bakpapier op een taartvorm.
Zet het bladerdeeg erop.
Prik heel veel gaatjes op het deeg.
Zet in de oven 20 minuten op 200 graden.
Verwarm de margarine.
Bak erin, op hoog vuur, de preien, de uien, de spekjes en de champignons.
Voeg de knoflook, de kerriepoeder, de mosterd en de helft van de tijm toe.
Breng op smaak met peper en wat zout, zet het vuur zacht en laat 15 minuten zacht pruttelen.
Laat goed uitlekken in een vergiet (druk met de rug van een lepel om het vocht weg te doen. Zo voorkomt dat je taart nat en zacht wordt).
Doe het deeg uit de oven.
Verdeel de paneermeel erop.
Verdeel het prei mengsel op de paneermeel.
Druk een beetje erop.
Verdeel noten en Feta kaas erop.
Verdeel de geraspte kaas erop.
Besprenkel met een beetje vloeibare honing.
Zet in de oven, 15 minuten tot de Feta en de kaas gesmolten zijn.
Snijd de taart en verdeel de rest van de verse tijm erop.