Door: Dominique op 4 - 04 - 2020 in de categorie Aziatische keuken, Healthy /koolhydraatarm Food, Rijst, Rijst salade
Ingredienten
Recept voor 2 grote kommen Voor de rijst:
  • 250 g sushi rijst + 350 ml koud water
  • 3 eetlepels rice vinegar  (rijstazijn)
Voor de zalm:
  • 2 zalm filets (diepvries)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels kikkoman sojasaus
  • 3 eetlepels rice vinegar
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
Voor in de bowl:
  • 1 komkommer
  • 2 lente uitjes
  • 1 doosje tuinkers
  • 100 g sojabonen (Edamame)
  • 1 mango ( rijp)
  • 1 avocado ( rijp)
  • 1 pakje surimi (krab)
Voor de wasabi mayonaise : 
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 1 theelepel wasabi pasta
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 2 personen

Poké bowl of  sushi bowl is een Japanse recept.
Het is grote kom gevuld met sushi rijst en alle ingrediënten voor sushi, naar smaak. Het is een gezond, koud gerecht.

Maak de rijst klaar: 
Doe de rijst met het koud water in een pan.
Laat 10 minuten koken met de deksel erop.
Doe het vuur uit, meng de rijst met de azijn, zet de deksel weer erop en laat de rijst 15 minuten nagaren.

Maak de zalm klaar:
Hak de knoflook fijn.

Bak de sesamzaadjes in een kleine koekenpan zonder vet, tot ze net verkleuren.
Doe ze in een bord en laat ze afkoelen.

Pers de citroen in dezelfde koekenpan.
Voeg de sojasaus, azijn, honing, knoflook en chilivlokken toe.
Kook de saus 3 minuten op hoog vuur.
Leg de zalm filets in saus en bak ze erin, 5 minuten.
Voeg de sesamzaadjes toe en laat 2 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit.
Doe de zalm filets op een plank en snijd ze in plakken van 1 centimeter.

Maak de bowl garnituur klaar:
Pel de komkommer en schaaf met een kaasschaaf de komkommer in lang sliertjes tot de het waterig middelstukje met zaadjes toe ( dit hebben we niet nodig).
Knip met een schaar de tuinkers en doe ze bij de komkommer sliertjes.
Doe de bonen uit de peulen van de sojabonen en doe voeg ze bij de tuinkers toe.
Snijd de lente uitjes in ringetjes en doe ze ook bij de komkommer.

Pel en snijd de avocado en de mango in plakjes.

Scheur de surimi in sliertjes.

Maak de wasabi mayonaise klaar:
Meng de yogonaise met de wasabi pasta.

Serveer de poké: 

Verdeel de rijst in de kommen.
Rangschik de garnituur en de zalm op de rijst.
Doe 2 eetlepels van de sesamsaus op de groenten en 2 grote eetlepels wasabi mayonaise in de middel.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties