- 4 grote aardappels per personen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel peterselie
- peper en zout
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- een koekenpan met een deksel
Een apart manier om aardappels te bakken.
Ze worden krokant en smeuïg tegelijk.
Dit is een recept van mijn mama, Ginette.
Ze kan zo goed koken, ik heb heel veel geleerd van haar kookkunst!
Het duurt best lang maar het is de moeite waard en het is heerlijk!
4 grote aardappels per personen
1 teentje knoflook
1 eetlepel peterselie
peper en zout
5 eetlepels zonnebloemolie
een koekenpan met een deksel
Schil de aardappels af en snijd ze in schijven.
Verwarm de olie in de koekenpan.
Bak de aardappels op hoog vuur, roer ze vaak door, tot ze goud bruin worden, ongeveer 15 minuten.
Gooi de olie weg, zet de koekenpan terug op het vuur, zet de deksel op de koekenpan en bak nog 5 minuten.
Let op, je moet de aardappels heel vaak omroeren.
In dit proces gaan de aardappels een korstje krijgen.
Breng op smaak met peper en zout, voeg er de peterselie en de knoflook toe.
Zet nu het vuur heel laag en laat rustig 10 minuten zacht bakken.
In dit proces worden de aardappels zacht.