- 8 kleine tomaatjes
- 2 courgettes
- 2 aardappelen per persoon
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie
- peper en zout
- 5 el olijfolie
Dit is een typisch gerecht uit het zuid west van Frankrijk.
Je komt deze groenteschotel in Italiaanse en Mediterraanse kookboeken tegen.
Ik heb dit recept gekregen van mijn tante Jacqueline.
Ik vind het heerlijk!
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
Snijd de courgettes in plakken.
Snijd de tomaten in blokjes.
Hak de peterselie, de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan.
Leg de aardappelen en de courgettes in een cirkel in de koekenpan.
(eventueel wat olie toevoegen).
Bestrooi het geheel met peterselie en knoflook en tomaten.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak met een deksel erop, eerst 10 minuten op hoog vuur en daarna 40 minuten op laag vuur.