- 250 g pompoen blokjes
- 2 zoete aardappelen
- 200 g worteltjes
- 2 groentenbouillon blokjes
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 liter water
- Peper
- 1 laurierblad
- Geitenkaas schijven naturel
- 300 spekjes
Zelf verzonnen recept van soep met pompoen. Heerlijke comfort food bij koude dagen!
Snijd de wortels, de prei, de ui en de zoete aardappelen in grote blokken.
Doe de gesneden groenten in een grote pan.
Voeg de knoflook, de pompoen blokken de bouillons blokjes en het water toe.
Zet de soep aan de kook, daarna zet het vuur zacht en laat de soep 30 minuten rustig koken.
Verwijder de laurierblad en pureer de soep.
Breng de soep op smaak met peper.
Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet.
Hak de peterselie fijn.
Scheur de geitenkaas in stukjes.
Verdeel de soep op 4 soep borden of kommen.
Verdeel de spekjes en de kaas bovenop.
Versier met peterselie.
Tip:
Serveer met gegrilde brood of stokbrood.
Erop roomkaas of boter of pesto.
We hebben de soep met een tosti ernaast gegeten.