- Verse groenten: alle soorten die ook lekker in groentesoep zijn, alleen grof gesneden.(ik gebruik altijd, aardappelen, preien en wortelen)
- Rundvlees (klapstuk of braadlap), een stuk staartstuk of dikke rib, of Kip (gewoon een hele) of karbonaden
- Bouquet garni (peterselie, tijm, laurierblad)
- paar teentjes knoflook
- een ui
- zout
- 2 bouillon blokjes
Pot au feu was een frans (boeren)gerecht, een soep met groenten en vlees.
Ik gebruik de bouillon om later een soep te maken. Ik bewaar hem in de vrieskast.
Ik serveer het vlees en de groenten met een tomatensaus met kappertjes (zie recept)
was de groenten en snijd ze nauwelijks.
Leg het vlees, de groenten in een grote pan en giet veel water erbij.
voeg er de knoflook teentjes, de ui, zout, bouillon blokje, bouquet garni toe en laat het 2 uur koken.
Geef iedereen een stuk van het vlees, en wat groenten en serveer dat met de tomatensaus.