- 4 kipfilets
- 2 uien
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes ( of meer, naar smaak )
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels tomatensaus
- 1 blikje kokosmelk
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse Peterselie
- Witte rijst
Snijd de uien fijn.
Hak de peper en de knoflook fijn.
Snijd de kip in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Kook de rijst in ruim kokend water met zout.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin de uien, de knoflook, de peper en de kruiden.
Voeg de kip blokjes toe en bak mee, 10 minuten.
Blus met tomatensaus en de kokosmelk.
Zet het vuur zacht, laat de saus pruttelen, 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rijst af en zet hem terug in de pan met een deksel tot gebruik.
Verdeel eerst de rijst op 4 borden.
Verdeel de saus erop.
Strooi wat peterselie bovenop.