- Frieten
- Geraspte kaas
- 4 sjalotten
- 2 knoflook teentjes
- 3 eetlepels suiker
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel boter
- 2 kopjes kipbouillon
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 snufje Cayenne poeder
- 2 kruidnagel
- 2 laurierbladeren
- 1 theelepel komijn
- 3 eetlepels maïzena
- 1/2 kopjes water
- Peper en zout
Poutine is een recept uit Canada.
Zachte frieten met kaas en een heerlijke bruine saus erop.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn.
Laat 1 lepel boter smelten.
Bak de sjalotten samen met de knoflook en de suiker tot ze karameliseren.
Blus met balsamico azijn.
Voeg de boter toe en laat tot de helft reduceren.
Voeg nu de tomatenpuree, de komijnbpoeder, de laurier, de Cayenne poeder, de kruidelnagrls en de bouillon en laat op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
Maak een papje door de maïzena te mengen met het water en laat het 5 minuten zacht koken.
Bak de frieten.
Rasp de kaas.
Serveer de frieten met saus en kaas erop.