Door: Dominique op 6 - 11 - 2014 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 300 g bloem
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 1 ei
  • 1/2 glas lauwe water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • 3 eetlepels verse tijm
  • 1 eetlepel dragon
  • 3 eetlepels paneermeel
Voor de vulling:
  • 300 g rundergehakt
  • 3 preien
  • 1 blikje tomaten in blokjes
  • 2 bos uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flesje kookroom
  • 1 ei
  • 3 eetlepels groene olijven zonder pit
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • margarine
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen.

Een lekkere hartige taart met een krokant en kruidig deeg.

10745055_922218947806768_1490530267_n

Maak het deeg klaar:

Neem zoveel takjes tijm als je nodig hebt, spoel deze onder de kraan en rits de blaadjes eraf.

Kneed alle ingrediënten samen tot een soepel deeg maar zorg wel dat de zout, de gist niet  aanraakt.

Laat het deeg, 1 uur, afgedekt met een theedoek, rusten.

Rol het deeg uit.

Bedekt een taartvorm met bakpapier.

Bedekt nu de taartvorm  met het deeg.

Prik met een vork, gaatjes in de taartbodem en bestrooi de paneermeel erover

Maak de vulling klaar:

Snijd de preien en de bos uitjes in ringen.

Hak de peterselie en de knoflook.

Verwarm in een wok de margarine.

bak de prei samen met de bos uitje.

Voeg het gehakt toe en bak tot het vlees goudbruin is.

Voeg de tomaten blokjes toe, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten koken.

Klop de kookroom samen met het ei, de peterselie, de knoflook, de dragon en de mosterd.

Halveer de olijven.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijven toe.

Roer het gehakt mengsel samen met het kookroom mengsel.

Maak de taart klaar:

Verdeel het gehakt mengsel over de taartbodem en strooi de geraspte kaas erover.

Bak de taart in de oven, 39 minuten.

10479703_922321717796491_534081185_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties