- 300 g bloem
- 2 zakjes gedroogde gist
- 1 ei
- 1/2 glas lauwe water
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- 3 eetlepels verse tijm
- 1 eetlepel dragon
- 3 eetlepels paneermeel
- 300 g rundergehakt
- 3 preien
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 2 bos uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 flesje kookroom
- 1 ei
- 3 eetlepels groene olijven zonder pit
- 3 eetlepels verse peterselie
- peper en zout
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- margarine
Zelf verzonnen.
Een lekkere hartige taart met een krokant en kruidig deeg.
Maak het deeg klaar:
Neem zoveel takjes tijm als je nodig hebt, spoel deze onder de kraan en rits de blaadjes eraf.
Kneed alle ingrediënten samen tot een soepel deeg maar zorg wel dat de zout, de gist niet aanraakt.
Laat het deeg, 1 uur, afgedekt met een theedoek, rusten.
Rol het deeg uit.
Bedekt een taartvorm met bakpapier.
Bedekt nu de taartvorm met het deeg.
Prik met een vork, gaatjes in de taartbodem en bestrooi de paneermeel erover
Maak de vulling klaar:
Snijd de preien en de bos uitjes in ringen.
Hak de peterselie en de knoflook.
Verwarm in een wok de margarine.
bak de prei samen met de bos uitje.
Voeg het gehakt toe en bak tot het vlees goudbruin is.
Voeg de tomaten blokjes toe, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten koken.
Klop de kookroom samen met het ei, de peterselie, de knoflook, de dragon en de mosterd.
Halveer de olijven.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijven toe.
Roer het gehakt mengsel samen met het kookroom mengsel.
Maak de taart klaar:
Verdeel het gehakt mengsel over de taartbodem en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de taart in de oven, 39 minuten.