- 8 aardappelen
- 1 kippenbout per persoon
- 2 theelepels Provençaalse kruiden (ik heb verse rozemarijn, peterselie, marjolein en tijm uit mijn tuin gebruikt)
- 2 grote uien
- 2 rode paprika's
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 2 bos uitjes
- 150 ml olijfolie
Lekkere kippenbouten met groenten in de oven!
Er stond in dit recept groene paprika’s maar ik vind ze zelf niet lekker.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil.
Snijd ze in dikke plakken.
Kruid de kippenbouten met peper en zout.
Snijd de groenten in blokjes, de kruiden, de bos uitjes en de knoflook fijn.
Bak de kippenbouten, 10 minuten in een koekenpan, beide kanten, 5 minuten.
Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschotel, voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie.
Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.
Voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om. Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.