- 1 kg aardappelen
- 500 g spruitjes
- 200 g spekjes
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 1 takje verse tijm
- 50 g boter
- 100 g snack tomaatjes
- 400 g rookworst
- Peper en zout
Snijd de uien in de blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de rookworst in plakjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Halveer de tomaatjes.
Pluk de blaadjes van de tijm tak af.
Halveer de grootste spruitjes.
Kook de aardappelen in ruim kokend water met een beetje zout, 20 minuten.
Verwarm de boter in een wok.
Bak erin de knoflook, de uien, de champignons, de paprika, de plakjes worst, de spekjes en de spruitjes tot de spruitjes beetgaar zijn.
Voeg de tijm en de tomaatjes toe en breng op smaak met peper.
Stamp de aardappelen en prak de spuitjes grof.
Meng ze door elkaar.