Door: Dominique op 10 - 03 - 2024 in de categorie Warme Saus
Ingredienten
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels Boter
  • 50 g gedroogde pruimen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn, verse
  • 1 takje tijm
  • 250 ml porto
  • 380 ml wildfond uit een pot
  • 1/2 eetl. balsamico azijn
  • peper en zout
  • Eventueel maizena
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Lekker, krachtige en gebonden saus om bij een biefstuk te serveren
We hebben deze heerlijke saus met hertenbiefstuk geserveerd.

Hak de knoflook fijn.
Snipper de sjalot fijn.
Hak de tijm en de rozemarijn fijn.
Snijd de droge pruimen heel klein.

Verwarm de boter in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten, de knoflook en de pruimen.
Voeg erin de tijm, de rozemarijn, de porto, de wildfond en de balsamico azijn.

Breng aan de kook en laat het voor de helft reduceren.
Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de saus.
Als u vindt de saus te vloeibaar, maak een papje van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water om de saus dikker te maken.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties