- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid
- 1 bakje pijnboompitten (80 g)
- 1 bak cherrytomaten
- 4 eieren
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 bakje basilicum
- 100 g geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 4 romatomaten
ik zag dit recept bij de Appie staan, alleen heb ik mijn eigen versie gemaakt met gerookte zalm
…en het is lekker!
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de pijnboompitten, de zalm en de cherrytomaten over de quichebodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche.
Schep het basilicum en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.
3. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de quiche afkoelen.