- 1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
- bakpapier
- 2 prei, in ringen
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje knoflook
- 1 el peterselie
- peper en zout
- 1 potje crème fraîche
- 6 el geraspte kaas
- 3 eieren
- boter
- 2 pakjes schouderham dikke plak
nog een lekkere, makkelijke quiche!
Bakblik met bakpapier bekleden.
Bladerdeeg erin leggen en randjes mooi afsnijden.
Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
Bak de prei en de ui samen, 15 minuten, in boter, laat daarbij zo veel mogelijk vocht verdampen.
Voeg er de knoflook en de peterselie toe.
Leg de gesneden ham op de deegbodem en verdeel de prei erover.
Klop de eieren los met de crème fraîche.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk het eimengsel in de vorm, strooi wat geraspte kaas over en bak de quiche, 30 minuten in de oven op 220ºC.
Schakel de oven na 20 minuten terug naar 180°C.
De quiche is goed als een mes dat in het eimengsel wordt gestoken er droog uitkomt.
Eet smakelijk!