- 8 vellen bladerdeeg of een rol bladerdeeg
- 2 eetlepels couscous
- 4 speklappen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 4 sjalotjes
- Handjevol ongezouten pinda's
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote appel ( naar smaak)
- 1 blok Brie
- 3 witlof
- 2 eetlepels fijne suiker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- Peper
Maak de quiche klaar:
Laat de bladerdeeg ontdooien.
Leg ze op een bekleed met bakpapier, taartvorm.
Prik er een paar gaatjes.
Strooi de couscous erop.
Maak de vulling klaar:
Snijd de sjalotjes in ringetjes.
Hak de peterselie en de knoflook.
Snijd de speklappen in reepjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak sjalotjes, knoflook, speklappen en peterselie samen.
Voeg de pinda’s toe en bak nog even mee.
Doe het vuur uit, doe alles in een vergiet en laat de olie langzaam uitlekken.
Snijd kontje en hoofdje van de witlof.
Halveer ze.
Verwarm in de koekenpan de azijn samen met de suiker.
Bak erin, 15 minuten de witlof (vaak ze omdraaien om ze goed te braden).
Afwerking
Verdeel de spekjes op de bodem van de taart.
Doe de witlof nu in de vergiet en laat de azijn uitlekken.
Druk af en toe om de proces te versnellen.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Snijd de appel in partjes.
Snijd de Brie in plakjes.
Verdeel de witlof op de spekjes.
Verdeel naast de witlof de Brie en de appel.
Klop de crème fraîche en de eieren los en giet het op de witlof.
Zet de taart in de oven, 35 minuten op 220 graden.