- 1 pak van 8 bladerdeeg
- 1 moot van zalm per persoon
- 4 tomaten
- 1 broccoli
- 1 potje crème fraîche
- peper en zout
- 1 tl gedroogde dille
- 3 eieren
- 1/2 bakje kastanje champignons
- 2 uien
- 2 lente uitjes
- 4 el paneermeel
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de broccoliroosjes 5 min in kokend water. Laat goed uitlekken en knijp ze goed tussen je vingers.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Vermeng de los geklopte eieren met de room en breng op smaak met peper, zout, lente uitjes en dille.
Zet de bladerdeeg (laat ze eerst ontdooien) vellen op het bodem van een quiche vorm.
Bestrooi de paneermeel erop.
Snijd de uien en de zalm moten in blokjes.
Snijd de champignons en de tomaten in schijven.
Bak de uien in een koekenpan met olijfolie.
Voeg de zalm en de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
Bedek het bladerdeeg met de broccoli, de zalm et het ui-champignons.
Giet hierover de eiermengeling en leg daarop de schijven tomaten.
Bak de quiche 30 min in de oven (40 min indien je de taartbodem niet hebt blind gebakken).
Haal de quiche zo vlug mogelijk uit de taartvorm anders wordt de taartbodem week bij het afkoelen.