- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram andijvie
- 2 bakjes spekjes
- 50 gram boter
- scheutje melk
- peper / zout
Ik ben Française maar vind stamppot ook lekker!
Het is snel klaar en heel erg lekker en gezond
De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden.
Zet een grote pan op het vuur met wat water en doe daar de aardappels in met een een snufje zout.
Zet het vuur lekker hoog tot het kookt.
Als het water kookt dan zet je vuur wat lager en kook je de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
De spekjes in een koekenpan bakken tot ze knapperig zijn.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn.
Nu gaan we stampen… !
Eerst de aardappels een beetje voor stampen met melk en boter.
Nu doe je de andijvie erbij en weer lekker stampen.
De spekjes ook nog door de stamppot roeren.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
Lekker met jus!