- 1 pak mix voor Red velvet cake (+ ingrediënten voor de cake)
- 250 g verse blueberries
- 250 g verse frambozen
- 500 g verse aardbeien
- 1 flesje kersen saus voor ijs (bij de jumbo of aardbeien saus)
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 500 g mascarpone
- 1 eetlepel vanille extract
- 3 x 250 ml slagroom
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 1 pakje witte chocolade om te smelten
- 1 mini witte chocolade
Maak de cake klaar en zet hem 50 minuten in de oven.
Bewaar 1 kopje van de vruchten apart.
Was de rest, snijd de aardbeien en doe ze in een pannetje met 1 lepel suiker.
Verwarm de vruchten op hoog vuur, 5 minuten. Zet ze in een kom en laat ze goed afkoelen on de koelkast.
Zet de cake uit de oven en laten hem afkoelen.
Als de cake koud is, snijd hem in kleine blokjes.
Bewaar een paar blokjes cake apart.
Klop de slagroom hard samen met een lepel suiker.
Voeg de mascarpone en de vanille extract toe en klop ze voorzichtig samen.
Laat de witte chocolade in de magnetron 2 minuten. Klop hem een beetje met een garde om te zorgen dat hij glad is.
Neem de trifle vaas in je hand , dop de garde in de chocolade en maak streepjes op de wand.
Om de trifle te bouwen, verdeel je de cake blokjes in 3 porties, maar ook de mascarpone, de vruchten compote en de rest van de gesmolten witte chocolade.
Doe de 1e deel cake op de bodem van de vaas.
Verdeel de 1e deel van de fruit compote.
Verdeel met de garde een deel gesmolten chocolade.
Strijk een deel mascarpone mooi glad erop.
Verdeel de 2e deel van cake, fruit compote, witte chocolade en mascarpone.
Verdeel nu de 3e deel van cake, fruit, witte chocolade en mascarpone.
Verdeel 4 eetlepels kersen saus op de zijkant van de trifle.
Bovenop decoreer de trifle met de verse aardbeien,frambozen, blueberries en blokjes cake.
Rasp de witte chocolade erop.
Zet de trifle, afgedekt met folie, minimaal 6 uur in de koelkast.