- 4 reuze garnalen per persoon
- 1 Spaanse peper zonder pit
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel peterselie
- peper en zout
- cocktail prikkers
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise of yogonaise
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bourbon
- 1/2 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel honing
- peper en zout
Lekkere, pittige, gemarineerde en gegrilde reuze garnalen op een spies met een zachte dipsaus.
Kook de Reuze garnalen in ruim water tot ze rood worden.
Pel ze af en reserveer ze in een bak.
Snijd de peper in ringetjes.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Meng samen de olie, de knoflook, de peper en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng nu de dressing met de garnalen, dek het bakje met folie af en zet het in de koelkast, minimaal 3 uur.
Maak de dipsaus:
Klop de yoghurt met de mayonaise, de honing, de mosterd, de bourbon en de vanille.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Vul de verrines (kleine glaasjes) met de dipsaus (3/4 vol) en zet ze in de koelkast.
Rijg de garnalen op de cocktailprikkers (2 per spiesje).
Verwarm een grillpan (of een koekenpan) en bak de spiesjes 5 minuten, met stukjes peper en knoflook erop.
Zet 2 spiesjes op een verrine per persoon.