Door: Dominique op 5 - 07 - 2016 in de categorie Rijst, Risotto
Ingredienten
  • 1 pak risotto rijst
  • 1 venkel
  • 1 bakje ham blokjes
  • 1 bakje champignons
  • 4 eetlepels verse bieslook
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 glas witte wijn
  • 1 liter bouillon (gekookt water met 1 kip bouillon blokje)
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 20-30 min. Portie(s): 4 personen

Nog een recept uit het zuid van Frankrijk!
Lekkere romige risotto!

 

In een pan, de bouillon klaar maken door het water te verhitten en te mengen met het bouillon blokje.

De ui, de knoflook, de bieslook, de venkel en de champignons snijden.

In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 3 eetlepels olijfolie verhitten.

De ui, de knoflook, de venkel en de champignons toevoegen,  8 minuten bakken.

Rijst toevoegen en erdoor roeren.

Als de rijst licht goudkleurig is de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.

125 ml bouillon toevoegen en roerend laten absorberen.

Procedure herhalen met bouillon, roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (20-30 minuten).

De ham en de bieslook toevoegen en nog een paar minuten laten koken.

Op smaak met peper en zout brengen.

De deksel op de pan zetten, het vuur uitzetten en laat nog 4 minuten rusten.

2016-07-01 16.34.47

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties